Ricinusgel săpun lichid pentru păr cu ulei de ricin este un șampon natural regenerant, fortifiant, antimătreață, pentru întreținerea părului. Este varianta lichidă, mai comodă, a variantelor clasice solide.
Șamponul natural este obținut din săpun natural saponificat lichid rafinat într-un proces de lungă durată și aditivat suplimentar pentru spumare. Adică prin rafinare se extrage excesul de glicerină. Glicerina în exces, pentru persoanele cu un PH ridicat, inducea senzație de gras la adresa firului de păr și micșora calitățile antimătreață. Pentru eliminarea senzației de gras bunicile noastre se clăteau cu soluție de oțet. Acum de clătirea cu oțet mai este nevoie doar pentru părul lung.
Săpunul lichid pentru păr este varianta naturală a șampoanelor. Se obține prin reacție de saponificare, apoi de emulsionare, printr-un procedeu specific maionezei. Ingredientele naturale asigură 100% compatibilitate cu scalpul și firul de păr, indiferent de vârstă. Nu există risc de supraexpunere. Tehnologia de producție lichidă este una foarte rară pe plan mondial și Cheia se mândrește cu capabilitățile sale.
Săpunurile lichide pentru păr nu sunt altceva decât aducerea la prezent a ceea ce a fost timp de milenii unica variantă de spălare a părului omenirii. Săpunurile lichide pentru păr sunt transpunerea într-un alt format al străvechiului săpun de casă al bunicii. Aduce aceleași calități de legendă, păr și scalp hidratat și lipsa în mod natural a mătreții. Utilizarea de informație științifică asupra reacției de saponificare maximalizează rezultatele bunicii. Aduce stabilitate ș acces la ingrediente – fiecare cu propria influență pozitivă.
Acţiune:
Uleiul de ricin este renumit încă de pe vremea Egiptului antic, de acum 6.000 de ani, pentru calităţile sale de regenerare şi fortificare a părului. Uleiul de ricin include acizi grași şi acizi ricinoleici în proporţie de 90%, care hrănesc părul încă de la rădăcină şi îl ajută să reţină umezeala. Iar nutrienţii din el (vitamina E, Omega 6 şi proteinele) vor penetra firul de păr în profunzime, lasându-l mai puternic, mai fin şi mai strălucitor.
Notă:
În cazul părului lung sau în zone cu apă dură, se recomandă respectarea tabietului bunicii – clătirea părului cu o formulă ușor acidă, în cazul bunicii – soluția de oțet. Săpunul nu are capabilitatea de îndepartare a nanoparticulelor de calciu, magneziu sau alte minerale din apă. Se recomandă de asemenea folosirea unui balsam de păr.
În timp poate prezenta la partea inferioară o zonă de culoare mai închisă, ușor transparentă. Acest fenomemen este unul natural, ține de limpezirea prin aerisire.
Istoric:
Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.
În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.
În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.
Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.
Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.
Ingrediente: apa, mixt de ulei de palmier, ulei de cocos si unturi saponificate lichid, aroma, ulei de ricin, sare de bucatarie. INCI: aqua, elaeis guineensis oil, potassium hydroxide, cocos nucifera oil, lard, fragrance, castor oil, sodium hydroxide, sodium chloride