CHEIA

Detergent lichid natural pentru rufe LAVANDĂ

1000ml

46 lei

Săpun lichid natural pentru rufe LAVANDĂ (detergent natural concentrat) este un detergent de rufe lichid, nonalergenic, ecologic. Poate fi aplicat și pe rufe negre sau de culoare închisă.

Este un săpun de rufe natural lichid destinat spălării rufelor cu maşina automată.

Blândeţea săpunului natural aduce mirosul pur al curăţeniei, satisface orice pată, pe alb sau color, nu atacă culorile, chiar le înviorează. Calităţile sale îl recomandă oricărei persoane, chiar hipersensibile, chiar copii, chiar bebeluși.

Solubilitatea înaltă, aditivarea cu ulei de lavandă și bicarbonat îl face detergentul eco optim, zi de zi.

Aditivarea acestuia cu ulei de lavandă, bicarbonat de sodiu și borax, întărește mirosul pur al curățeniei, aducându-i o adiere de lavanda românească. Bicarbonatul, pe lângă anularea mirosurilor grele, accentuează calitățile de spălare. Boraxul accentuează caracteristicile ingienizante și le maximizează pe cele de spălare.

Sapunul lichid pentru rufe preia rolul surfactanților (tensioactivilor) chimici. Asigură spălarea oricăror pete de natură organică. Are aceeași funcție cu cea a detergenților chimici, însă aduce calități de neegalat față de aceștia.

  • Acțiune de la temperaturi joase, chiar fără preîncălzirea apei.
  • Aplicabil pe orice material natural (lână, bumbac, in, cânepă, etc.), sintetic sau mixt.
  • Risc zero de bioacumulare în țesătură, risc zero alergenic, clătire facilă, chiar la cele mai scăzute programe de clătire.
  • Permite aplicarea pe orice culoare, chiar și pe rufe negre.

Varianta lichidă de saponificare este upgradarea contemporană a formatelor solide. Aduce în plus comoditatea contemporană și calitățile igienizante superioare ale potasiului. Solubilitatea înaltă anulează riscurile complexării produsului în compartimentul de dozare al mașinii automate. Micșorarea consumurilor energetice ale mașinii de spălat prin posibilitatea selectării celor mai economice programe (apa fără preîncălzire, program scurt de spălare, program minim de clătire). Micșorează indirect costurile și maximalizează caracteristica eco-friendly.

Vâscozitatea este înalta și, asemeni oricărui săpun sau a vinului natural, aceasta se va accentua în timp, în special în zona superioară de contact cu aerul. Dacă vă displace vâscozitatea înaltă puteți adauga peste săpun apă în procent de cca 5-10%. Prin simpla completare cu apă și lăsarea peste noapte sau agitarea lui, săpunul va deveni mai fluid.

Instrucțiuni:

Pentru tratament antistatic şi de parfumare puteţi utiliza balsam de rufe. Aroma lavandei este una de tip discret, produsul nu-și asumă funcția de parfumare.

Dozarea se face în compartimentul pentru detergent lichid al maşinii de spălat conform pictogramei alăturate. Supradozarea accidentală nu induce riscuri alergenice.

Pentru spălări manuale dozaţi 1 păhărel de țuică (40ml) pentru 1 kg rufe.

Pentru 25 spălări de 4-5 kg rufe puțin murdare în apă puțin dură.

Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.



Ingrediente: apa, sapun de potasiu din mix de unturi si ulei pamier 30-50%, aroma, bicarbonat de sodiu, borax, ulei de lavanda