CHEIA

Detergent lichid natural multiscop BIMENTA 4AS (mașina de spălat vase, covoare, rufe, pardoseli)

1000ml

54 lei

Detergent natural pentru mașina de spălat vase, rufe, covoare, marmură, Bimenta 4As, este un săpun natural lichid cu spumare redusă pentru mașinile automate, aspiratoarele fără spumare sau monoperii.

Înlocuiește surfactanții chimici cu eficacitatea săpunului natural. Este un produs obținut prin ingrediente, tehnologie și inovație contemporane. Aduce variante tradiționale la nevoile prezente. Eficient, prietenos cu omul și natura. Bimenta 4As săpun natural este străjerul sănătății familiei tale!

Avantaje:

  • Formula gel de săpun de potasiu aduce calități igienizante.
  • Formula gel de săpun natural permite multi-aplicabilitate fără risc. Săpunul natural este suficient de eficace pentru spălarea rufelor sau covoarelor și suficient de blând pentru spălarea vaselor.
  • Formula cu bicarbonat anihilează mirosurile grele, iar uleiul de mentă accentuează igienizarea cu o aromă răcoritoare.
  • Nu necesită agent de clătire. Vasele și pardoselile vor ramâne sclipitoare și tratate antiaderent. Rufele și covoarele vor fi moi și catifelate
  • Nu se bioacumulează, nu are efect rezidual, nu prezintă risc de supraexpunere. Ingredientele sunt definite ca fiind ecologice și biodegradabile. Produsul este sigur pentru contactul cu bebelușii și animalele de companie.
  • Este activ și la temperaturi scăzute și eficace chiar și la cicluri scurte de spălare.
  • Nu este influențat de gradul de clorinare a apei.
  • Poate fi aplicat pe țesături albe, dar și colorate, pe orice material natural (lână, bumbac, in, cânepă etc.), sintetic sau mixt.

Instrucțiuni:

Spălarea vaselor în mașina de spălat vase automată

  • Depuneți aproximativ 20ml (două linguri mari) în dozatorul mașinii. Dacă nu utilizați sare specială și apa este dură, majorați la dublu cantitatea de mai sus.
  • În funcție de gradul de murdărie variați dozarea! Dacă apare depunere de praf (carbonat) reduceti doza și măriți temperatura apei.
  • Bimenta 4As poate fi folosit și pentru spălări manuale. Este blând cu pielea, are calități degresante naturale, însa oferă spumare redusă pentru a fi compatibilă cu mașinile automate.

Spălarea rufelor în mașina automată de spălat rufe 

  • Nu necesită tratament antistatic sau de parfumare.
  • Dozarea se face în compartimentul pentru detergent lichid al maşinii de spălat conform pictogramei. Supradozarea accidentală nu induce riscuri alergenice.

Pentru spălări manuale

  • Dozaţi 1 păhărel de țuică (40ml) pentru 1 kg rufe

Spălarea covoarelor, a mochetelor și a tapițeriilor cu aspiratoare fără spumare

  • Diluați aproximativ 250ml în 10 litri de apă sau până când culoarea apei devine alb lăptos în rezervorul aspiratorului. Aspirați! Dacă este cazul, repetați operațiunea. Îndepărtează orice pată organică fără a ataca culorile, chiar înviorând culorile! Nu necesită clătire.

Spălarea pardoselilor cu monoperii

  • Diluați cca 250ml la 10 litri de apă (până când culoarea apei devine alb lăptos).

Este un detergent natural ideal pentru marmură și granit. Săpunul natural reprezintă soluția tradițională de spălare a pardoselilor monumentelor istorice. Asigură o spălare delicată fără să atace suprafețele. Asigură tratament de luciu și antifurnici. Suprafața va prezenta tratament antiaderent la adresa lichidelor.

Vâscozitatea este înaltă și, asemenea oricărui săpun, sau a vinului natural, aceasta se va accentua în timp, în special în zona superioară. Concentrația crescută permite adăugarea de 5-10% apă peste detergent. Astfel puteți regla vâscozitatea produsului.


Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.